Egyszer csak – hogy hogy nem a harminchoz közeledve – elérkezik az a pillanat az ember életében, amikor egyre sűrűbben hívogatja az Édesanyját, mert egyre sűrűbben jutnak az eszébe gyerekkora ízei. És ha nem is tudja ugyanazokat visszahozni, legalább elkéri a jól bevált recepteket, és kellemes telefonbeszélgetéseket kerekít a legfőbb hozzávalók és titkos javaslatok jegyzetelése… Tovább »
Anya zöldborsólevese csipetkével
Egyszer csak – hogy hogy nem a harminchoz közeledve – elérkezik az a pillanat az ember életében, amikor egyre sűrűbben hívogatja az Édesanyját, mert egyre sűrűbben jutnak az eszébe gyerekkora ízei. És ha nem is tudja ugyanazokat visszahozni, legalább elkéri a jól bevált recepteket, és kellemes telefonbeszélgetéseket kerekít a legfőbb hozzávalók és titkos javaslatok jegyzetelése… Tovább »

A most következő recept egy hirtelen ötletből született meg. Vasárnap este volt, és éhesek lettünk.. Tudtam, hogy a hétvégén készült főtt ételek elfogytak, és a hűtő sem volt már túlzottan feltöltve, így kreatívnak kellett lennem és megmaradt alapanyagokból dolgozni. Szeretem is az ilyen megoldásokat, és szerencsére nem volt szükség túl sok gondolkodási időre, mert hamar megjelent a fejemben az esti menü:…
Amikor először meghallottam, hogy létezik egy olyan sütemény, aminek lusta asszony a neve, nagyon mulatságosnak tartottam. Aztán mikor megtudtam miért nevezik így, még jobban meglepődtem.. Lehet úgy sütit csinálni, hogy a hozzávalókat szinte “egymásra dobálom”? Nos, drága apukám bebizonyította, hogy igen. Ő volt ugyanis az első a családban, aki elkészítette ezt a különös édességet, és…
Egy könnyed, hétköznapokhoz illő ebédet – annak aki a meleg vacsorát preferálja annak vacsorát – hoztam, melyet öt hozzávalóból ti is hamar elkészíthettek! Nagyon szeretem a rizottókat, vagyis azt, amikor mindent összekeverhetek mindennel, most viszont a hagyományos rizs alapú rizottó helyett egy különleges bulgur alapú egytálételt készítettem el, de ez az alap lehetne kuszkusz, köles,…
Régóta tervem volt, hogy felveszem a gasztro témakört a blogra, mert szerintem a főzés is lehet kreatív. Szeretek ötletes lenni a konyhában is, és különleges dolgokat kipróbálni. Az új kategória létrehozása ma vált véglegessé. Történt ugyanis, hogy nekiláttam életem első sütőtök krémlevesének az elkészítéséhez. Szeretek főzni, de még annál is jobban szeretem az egyszerűen és gyorsan…