Kre.Art.

Lecsó kicsit másképp

Ha nyár, akkor lecsó! Ez egyértelmű! Nekem biztosan, mert nem telik el úgy egyik évben sem ez az évszak, hogy ne enném magam minimum halálra lecsóval. Régen is így volt ez, non-stop lecsó anyától, a legjobb szakácstól. És ma már – ellesve a házi receptet – én is gyakran elkészítem a könnyed zöldséges étket, hol csípősen, hol tökkel vagy cukkinivel, hol olíva bogyóval, hol még extrémebb hozzávalókkal, mint ahogy tettem ezt most is.. Lecsó kicsit másképp.

Szóval az történt, hogy pár napja chilis babot készítettem, jó sok babbal és kukoricával, jó sok csípős ízzel, de már a főzés közben azt tervezgettem, hogy a hétvégén biztosan lecsót csinálok. A hűtő úgyis fel van tankolva paprikával és paradicsommal, amiket nem csak “nyersen” imádok és fogyasztok nap, mint nap, de “fonnyasztott” állapotukban is imádom őket. Gondoltam viszont egy nagyot, és a chilis babból hátramaradt kukoricát és babot is hozzáképzeltem a hétvégi menühöz.. Az ötlet kb. öt percig tűnt furcsának, aztán nekiláttam elkészíteni, és azt kell mondjam, nagyon finomra sikerült a különc lecsóm.

A babos csípős lecsó isteni jó lett, nem mellesleg különleges főétel is. 

Hozzávalóim:

  • paprika
  • paradicsom
  • vörös hagyma
  • vörös bab (vagy tetszőleges)
  • kukorica
  • őrölt piros paprika
  • erős pista, cayenne bors
  • só, bors, egyéb fűszerek
  • egy csipet cukor

Az elkészítésről csak annyit, hogy a zöldségek megpárolása után tettem hozzá a babot és a kukoricát a főztömhöz, mivel azok konzervek voltak, nem kellett túl sokat puhulniuk, és így nem is főttek szét. Az egész lecsóhoz, amúgy ajánlanék valami finom kolbászt is azoknak, akik így szeretik, én nem vagyok nagy húsevő, maradt vega a főztöm. Viszont egy dolgot nem tudtam kihagyni a tálalásból, és persze a fogyasztásból sem, az pedig a tejföl..

Akármennyire is furcsa, – köszönhetően tejföl függőségemnek – imádom így fogyasztani még a lecsót is.

Ha nyár, akkor lecsó! Próbáljátok ki ti is megannyi variációban! : ) 

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!