Van egy nagyon jól bevált és egyszerű recept, amire pár éve bukkantam rá az egyik cafeblogos blogon, nevezetesen a Lélekbuborék oldalán. Nagyon megtetszett, mert mindössze négy hozzávalóból, hamar és könnyedén csodás süteményt készített a blogger. Gondoltam, ez pont nekem való! Semmi macera, nincs sütés, kevés az összetevő, és irtó finom édesség a végeredmény. Már a képeken láttam, hogy ez isteni finom lesz..
Azóta persze már nagyon sokszor készítettem el, nem csak csokis, de gyümölcsös változatban is, hiszen az egyik alapunk, a mascarpone ezerféleképpen “ízesíthető”. Szóval nálam volt már sima csokis, fehér csokis, kinder csokis és epres krém is. A recept eredetileg tortaformára íródott, én viszont a napokban kis csészékbe porcióztam az egészet, amik nem csak látványosak, de tökéletes egyszemélyes adagok is lettek.
A hozzávalók:
- győri édes zabfalatok (1 csomag)
- vaj (100g)
- egy tábla étcsokoládé (100g)
- mascarpone (500dkg)
Megj.: én ennek a mennyiségnek a felét szoktam venni, mint most is, amint látjátok hat kis csésze lett belőle.
Így készült:
A kekszet összemorzsoltam és az enyhén megolvasztott vajjal összedolgoztam. Villával a legcélszerűbb, mert így egyenletesen oszlik majd el a két anyag. Ezt máris ki lehetett porciózni, majd a krém elkészültéig hűtőbe tettem, hogy kicsit összeálljon az alap. A csokit megolvasztottam és fokozatosan hozzádolgoztam a mascarpone krémet. Amikor ez kész lett, rákanalaztam a kekszre és eperrel díszítettem. Az összeset hűtőbe tettem és jól behűtve tálaltam. Isteni nyári desszert!
* * *
Tényleg nagyon egyszerű, és azért szeretem igazán, mert nem kell sütni, nem kell keleszteni, nem kell várni semmire (kivéve a hűtést), csak összeállítani és gusztán tálalni. Ami pedig a legjobb benne, hogy a mascarpone sokféleképpen elkészíthető. A nyári szezonban pedig rengeteg friss gyümölccsel kombinálható! Próbáljátok ki!
Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!
Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!
Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: