Kre.Art.

Brownie az üvegből – kipróbáltam az instant sütit

Szeretnek sütni, főzni, kísérletezni, bár leginkább magamtól. Szóval nem vagyok a híve a nagyon pontos recepteknek, főleg nem az előre elkészített, kimért “zacskós” sütiknek. Magamtól valószínűleg sosem vágtam volna bele egy ilyen édesség elkészítésébe, de a céges mikulás még decemberben úgy gondolta, ezt egyszer az életben minden nőnek ki kell próbálnia. Nem mondom, hogy nem volt igaza. Könnyű, gyors, kevés időt és energiát igénylő finom sütim lett. Nem mellesleg nagyjából másfél hónapig díszelgett a konyha polcon ez a csodás látványt nyújtó üvegcse, a gyönyörűen egymásra épített alapanyagokkal. Kiváló és különleges ajándékötlet még vérbeli háziasszonyoknak is. 

Az üveg nyakán volt egy cédula, amelyen a plusz hozzávalók és az elkészítési mód volt feltüntetve. A sütim nem egyszerű csokis brownie-nak, hanem fehér csokis málnás brownie-nak született. Nagyon guszta volt az üveg tetején egymáson pihenő fekete és fehér csoki reszelék, valamint a kiszárított málnadarabok. Ezek mind különlegessé tették az édességem. Elkészítés címszó alatt nem volt más dolgom, mint megolvasztani 125g vajat, belekeverni 5 tojás, 1dl tejet, és fokozatosan hozzákeverni az üveg tartalmát. Nagyon csokis tésztám lett, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsibe töltöttem és fél óra alatt csodaszépre sütöttem. Tálaláshoz csipkebogyó lekvárt választottam, mert a gyümölcs fanyarsága jól passzolt a tömény csokis csodához. 

Pozitív csalódás volt számomra ez a fajta sütési élmény, egyszer mindenképpen megéri kipróbálni, vagy vészhelyzet esetén párszor élni az instant süti adta gyors elkészítés lehetőségével. Nekem amúgy annyira megtetszett ez az üveg kompozíció, hogy azóta ajándékoztam is már ilyet egy szuper háziasszonynak. Szerencsére neki is tetszett az ötlet. 🙂

Ha nektek is tetszik akkor próbáljátok ki, ITT például kapható.

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!