Kre.Art.

Csirkés bulgur rizottó fetasajttal

Egy könnyed, hétköznapokhoz illő ebédet – annak aki a meleg vacsorát preferálja annak vacsorát – hoztam, melyet öt hozzávalóból ti is hamar elkészíthettek! Nagyon szeretem a rizottókat, vagyis azt, amikor mindent összekeverhetek mindennel, most viszont a hagyományos rizs alapú rizottó helyett egy különleges bulgur alapú egytálételt készítettem el, de ez az alap lehetne kuszkusz, köles, árpa is. A belevaló pedig csak ízlés kérdése: húsok, halak, zöldségek, sajtok, magok.. Izgalmas hozzávalók egy tányérban, változatosan! Saját recept jön. 

Hozzávalók:

  • bulgur
  • répa
  • kukorica
  • csirkemell
  • feta sajt

A bulgurt a felaprított répával együtt tettem fel főni, sós vízbe, úgy hogy kb. egy ujjnyira ellepje a víz. Míg főtt az alapom, előkészítettem a csirkét. Alapos mosás után, apróra vágtam, sóval és borssal fűszereztem, és megsütöttem. Amikor a bulgur és a répa kellőképpen megpuhult, hozzáadtam a kukoricát (konzerv), és kis kevergetés után hagytam még tíz percig párolódni. Végül összekevertem az enyhén megpirult hússal, és kockára vágott feta sajttal tálaltam. Mennyiségeket szándékosan nem írtam, egy ilyen jellegű főételnél talán nincs szükség pontos mérésekre. 

Tipp: feta sajt helyettesítésére krémfehér sajtot is használhatunk.

A rizottó az előkészületekkel együtt nagyjából fél óra alatt elkészül. Ha szeretitek ezt a fajta ételt, és bátran kísérleteznétek, akkor ajánlom a receptet! A zöldségek könnyeddé, a csirke tartalmassá, a sajt pedig igazi ínyencséggé teszi az egyszerű főételt.

 

Jó étvágyat! 🍴 🙂

 

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!