Hoztam nektek egy szuper desszertet, melyet egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthettek, akár egy hétvégi ebédhez, akár az ünnepi napokra. Nálam vendégváró meglepetés volt, amit egy interneten megosztott kinder csokis forró csoki ihletett. Elindította bennem egy manapság nagyon népszerű édesség ötletének gondolatát. A pohárkrémek ugyanis pár éve jöttek a köztudatba, és már sok rendezvényen preferálják az efféle desszerteket a hagyományos süteményekkel szemben. Modern és különleges, amellett kicsit személyre szóló is, mivel poharanként van adagolva. A pohárkrém szuper levezetése egy nagyszerű menünek, főleg ha egy közismert és mindenki által szeretett csokoládé kerül bele. Íme a receptem!
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- fél csomag natúr zabfalatok
- kb. 20-25g vaj olvasztva
- 250g mascarpone
- 100g fehér csoki
- 8db kinder csoki szelet (4db a krémbe, 4db a díszítéshez)
- ízlés szerint tejszín a tálaláshoz
A zabfalatokat összezúztam, majd az olvasztott vajjal összekevertem. Ez a desszertem alapja, melyet a poharak aljába kanalaztam és félretettem míg a krém elkészült. A krém két részletben készült: felolvasztottam a fehér csokit és a mascarpone felével összekevertem. Ez lesz az egyik réteg. A másik feléhez négy darab kinder szeletet olvasztottam. Amikor elkészült mindkét krém, először a fehéret, majd a csokisat öntöttem a poharakba. A rétegezés és a színek nagyon jól mutatnak így egymáson. Kicsit a hűtőbe tettem, és amikor kellően megdermedt és lehűlt az egész, akkor egy egy egész kinder szeletet nyomtam a krémekbe. Tálaláshoz tejszínhab is jól jöhet, de vigyázzatok, mert a mascarpone miatt nagyon tömény az édesség. 🙂
Ezt az édességet bármilyen más csokival is elkészíthetitek, a mascarpone mindenképpen krémessé és ízletessé teszi az alapcsokoládét. Sőt! Kombinálhatjátok gyümölcsökkel, lekvárokkal is! Határt csak az ízlésetek szab.. 🙂
Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!
Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!
Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: