Kre.Art.

Avokádókrém pirítóssal a szuper vacsora

Szuper könnyű vacsorát készítettem a minap, méghozzá avokádóból. Télen ilyet? Miért ne?! Mivel a hideg hónapokban vagyunk, sokszor csinálok pirítóst reggelire, vacsorára, mert ilyenkor jól esik a meleg étel. Könnyű és gyors alap ez, melyhez most sajt és felvágott helyett az avokádót választottam. Figyelni kell a boltok kínálatát, mert időnként nagyon jó darabáron lehet megvásárolni ezt a különleges gyümölcsöt. Hogy mit érdemes tudni erről a körte formájú termésről, és hogyan készítettem belőle krémet, azt megtudhatjátok a bejegyzésből!

3-3

Miért egészséges az avokádó?

Az avokádó ún. univerzális növény, hiszen nemcsak gyümölcs, hanem zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szervezet számos területére, és magas vitamintartalmának köszönhetően remek antioxidáns. Jótékony hatásai: telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz; káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz; jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra; magas olajtartalmának köszönhetően kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre; a gyümölcs magjából gyógyszirupot állítanak elő, amely alkalmas reumatikus fájdalmak enyhítésére; magas A-vitamin- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben jó az ekcéma kezelésére is.

Számos jótékony hatása van tehát ennek az érdekes termésnek, fogyasztása minden évszakban ajánlott, és szerencsére ma már hazánkban is könnyen elérhető, beszerezhető. Sokak szerint “semmilyen íze van” és nagyon fura állagú, de megfelelő fűszerezéssel és elkészítéssel egészen izgalmas ételeket készíthetünk belőle.

Az avokádókrém elkészítése:

Hozzávalók:

  • avokádó (1 db kb. egy főre elegendő, ha jó vastagon szeretnéd megkenni a pirítósod)
  • só, bors
  • olívaolaj
  • kenyér
  • ízlés szerint sonka, sajt, zöldség

Az avokádót – ha megfelelően puha – könnyen ketté lehet vágni, kivenni belőle a magot és kikanalazni a belsejét. Egy kis müzlis tálba érdemes az egészet tenni, mert abban könnyen kikeverhető. Miután hozzáadtam a sót és borsot, meg egy csepp olívaolajat, egyszerűen egy villával összetörtem alaposan. Használhattok botmixert is, ha nagyon sima és lágy krémet szeretnétek kapni. A só és bors fűszerezés nagyon szerény, ennél lehet gazdagabban is ízesíteni, sőt apróra vágott hagyma, fokhagyma is keverhető a masszába, fokozva az ízélményt, hiszen az avokádó önmagában eléggé semleges ízű. Ha megsült a pirítós kenyerünk is, akkor már csak neki kell látnunk a lakmározásnak. Könnyű, finom és egészséges. Hiszen milyennek kéne lennie egy hétköznap esti vacsorának, ha nem ilyennek? 🙂 

Jó étvágyat!

4-4

1-1

2-2

Forrás és egyéb érdekességek az avokádóról ITT!

 

 

 

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!