Kre.Art.

Tésztakedvelőknek: háromsajtos olasz tészta színesborssal

Nemrég született és még gyerekcipőben jár a gasztro kategóriám, melynek következő receptje vagy bejegyzése – ahogy tetszik – egy könnyű sajtos tészta lett. Eredeti olasz tészta, többféle sajttal, egyszerűen, gyorsan és finoman. Vacsorára készítettem, de gyors ebédnek is megfelel. Imádom a tésztát, bármilyen formában jöhet, bár leginkább a vegetáriánus megoldásokat szeretem, mint például így, háromsajtos formában. Tudatosan lett amúgy háromsajtos, kicsit el akartam térni a megszokottól, mint mindig.. 🙂

6

Hozzávalók kb. 4 főre:

  • 500 g tészta 
  • trappista, mozzarella, füstölt sajt (ízlés szerinti mennyiség)
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • őrölt színes bors

2

9

A tésztát enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem és olívaolajjal locsoltam, hogy ne ragadjon össze. A sajtokat lereszeltem, majd egy kis lábasban melegíteni kezdtem a tejszínt, és a csomómentesen belekevert tejfölt. Kevés sóval és sok borssal ízesítettem. Sóból tényleg nem kell sok, mert a sajtok kellő ízt adnak. Az ízesítés után a reszelt sajtot a tejszínhez adtam és forrásig kevergettem a szószt, majd az egészet a főtt tésztához adtam. Tálaláshoz frissen őrölt színes borsot és paradicsomot használtam. Finom, ízletes vacsora kerekedett, nagyjából fél óra alatt.

3

7

A tésztát amúgy ajándékba kaptam még nyár végén, eredeti toszkán óriás kagyló tészta, aminek nagyon örültem, mert odavagyok az olasz alapanyagokért. Valami igazán különlegeset akartam készíteni belőle, és szerintem össze is jött. Itthon sikere volt. 🙂 

5

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!