Régóta tervem volt, hogy felveszem a gasztro témakört a blogra, mert szerintem a főzés is lehet kreatív. Szeretek ötletes lenni a konyhában is, és különleges dolgokat kipróbálni. Az új kategória létrehozása ma vált véglegessé. Történt ugyanis, hogy nekiláttam életem első sütőtök krémlevesének az elkészítéséhez. Szeretek főzni, de még annál is jobban szeretem az egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket. Nem azért, mert lusta volnék, vagy csak összecsapnám a vacsorát minden nap, hanem azért mert hiszek az egyszerűség nagyszerűségében..
Semmit sem szoktam túlbonyolítani, általában csak úgy, “érzéssel” készítem el a hétköznapi menüt is. Szóval túrtam egy könnyű receptet az interneten, és az alapok gyors memorizálása után nekiláttam a levesemnek. Előre is elnézést kérek, nem fogok pontosan mért mennyiségeket hozni. Az adott recept nyomán, nagyjából fél óra alatt meg is született szerény étlapom új darabja: az isteni sütőtök krémleves. Mert isteni lett!
Hozzávalók (2 főre):
Első dolgom volt a hagymát felkockázni, kevés olívaolajon valamennyi sóval üvegesre párolni, majd hozzáadtam a kockára vágott tököt. Recept szerint nyersen kell a tököt a hagymához párolni, én viszont a már korábban megsütött tököt kanalaztam hozzá az alaphoz. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen elfedje az egészet, így legyen sűrű levesem. A répát vékony karikákra vágtam és miután az is megpuhult egy kevés tejföllel és a reszelt gyömbérrel összemixeltem az egészet, miközben sűrű kóstolgatás mellett fűszereztem és édesítettem. A végeredmény csodálatos lett! Mennyei illatok, és gyönyörű színek. Fogyasztáshoz kis tejfölt, frissen őrölt borsot és zabpelyhet kínáltam. Igazi sikerem volt! : )
Ha tetszett a recept és szereted a sütőtököt, akkor ne légy rest elkészíteni. Nem fog csalódás érni! 🙂
Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!
Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!
Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre!