Kre.Art.

Kreatív tavaszi ruhatár – mindenkinek lapulnak kincsek a szekrényében

Megérkezett a tavasz, ami nem csak azt jelenti, hogy többet süt a nap, és ébredésnek indul a természet, hanem azt is, hogy téli, meleg ruháinkat szépen lassan fel kell hogy váltsák a kényelmesebb és lengébb darabok. Eltesszük a szekrény mélyére a téli kabátokat, csizmákat és bakancsokat, és előkerülnek azok a holmik, amik tavaly ősszel pihenőre mentek. Az előszedett ruhák viszont sokszor már nem örvendenek igazi tetszésnek. A hónapok elteltével esetleg formálódott az ízlésünk, és már nem tartjuk annyira izgalmas vagy trendi darabnak azt, amit korábban szívesen viseltünk. De az is lehet, hogy kinyúlt, megfakult ruhákkal találkozunk a szekrény mélyén. Az ember amúgy is folyton változik, az öltözködési stílusa pedig vele együtt. A bejegyzésben tippeket hoztam arra, hogyan lehet egyszerűen, alapdarabokkal stílusos tavaszi megjelenést elérni. Ha régi ruháidat “kinőtted” vagy meguntad és újítanál, de nincs lehetőséged egy gardróbnyi új holmi beszerzésére, akkor talán ezek a támpontok segíthetnek majd.

(tovább…)

Kiszállni a télből, belelépni a tavaszba – tippek, praktikák

Elkezdődött a várva várt felmelegedés, a tavaszi fuvallatok már biztosan mindenki arcát elérték. Megküzdöttünk a tél zord és ködös oldalával, túléltük a havat és a fagyokat, és még azt is átvészeltük, hogy hóembernek öltözve induljunk el minden reggel dolgozni. A meleg, dupla zoknik lassan a fiókok mélyére kerülnek, a vastag sálak hamarosan a “tél” címkéjű dobozba, a csizmák és bakancsok is pihenőre indulnak, és az óriás kabátok sem maradnak már sokáig a fogasainkon. Jöhetnek a könnyed, napos és szabadság érzéssel teli napok. De tényleg ilyen könnyen menne a váltás?

(tovább…)

Színezd ki a legzordabb hónapot!

Január van, az év első hónapja. Az a hónap, ami általában nagyon lassan és nyögvenyelősen telik. Hideg van és sötétség, a legtöbb időnket a lakásban töltjük, vastag zokniban és pulcsiban, meleg teával a kezünkben, de már nagyon vágyjuk a tavaszt. Mégis túl kell lendülnünk a szürkeségen, a nehéz reggeli ébredéseken, a téli fáradtságon és kedvetlenségen, az időjárás zord arcán, a “megállt az élet” érzésén. Vajon hogyan lehetnénk mégis pozitívak és életigenlők? Mit tegyünk a jókedvünkért? Erről szól ez a bejegyzés.. 🙂

04bb1878f1a377f4c5064d3112deba82

(tovább…)

Nyárból az őszbe – tippek a túléléshez

Hihetetlen indián nyarat kaptunk szeptember elejére. A legmelegebb évszak véget érése így kellemesebb átmenet, de jönnek azok a hetek, amikor kora reggelente és esténként érezhetőek már az őszi fuvallatok, rövidülnek a napsugarak és a nappalok, és egyre több sárguló levél borítja a földet. Az ősz nagyon szép, de a nyári élményeket és a felhőtlen szabadság érzését nehéz elengedni. Az elmúlást senki sem szereti, mert emlékeztet az időre, a múlandóságra. De ha úgy fogjuk fel, hogy ez egy változás, tele lehetőségekkel, akkor máris jobban fest a helyzet. Mint minden évszakot, ezt is ki lehet, sőt ki kell élvezni. Rengeteg természeti csodája mellett, a télre való felkészülés, és egy olyan időszak is az ősz, melyben összegezzük az év eddig eltelt részét. Ilyenkor megnyugszik az ember, raktározza energiakészleteit, és szépen lassan átadja magát egy lelassultabb életvitelnek. Új korszak, megannyi csodával..

Ne sirasd a nyarat, inkább találd meg az ősz szépségeit, és élvezd ki a legszebb színű hónapot! Én már alig várom! : )

autumn-leaves-books-heart-fall-wallpaper-wallpaper-series

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!