Kre.Art.

Kreatív tavaszi ruhatár – mindenkinek lapulnak kincsek a szekrényében

Megérkezett a tavasz, ami nem csak azt jelenti, hogy többet süt a nap, és ébredésnek indul a természet, hanem azt is, hogy téli, meleg ruháinkat szépen lassan fel kell hogy váltsák a kényelmesebb és lengébb darabok. Eltesszük a szekrény mélyére a téli kabátokat, csizmákat és bakancsokat, és előkerülnek azok a holmik, amik tavaly ősszel pihenőre mentek. Az előszedett ruhák viszont sokszor már nem örvendenek igazi tetszésnek. A hónapok elteltével esetleg formálódott az ízlésünk, és már nem tartjuk annyira izgalmas vagy trendi darabnak azt, amit korábban szívesen viseltünk. De az is lehet, hogy kinyúlt, megfakult ruhákkal találkozunk a szekrény mélyén. Az ember amúgy is folyton változik, az öltözködési stílusa pedig vele együtt. A bejegyzésben tippeket hoztam arra, hogyan lehet egyszerűen, alapdarabokkal stílusos tavaszi megjelenést elérni. Ha régi ruháidat “kinőtted” vagy meguntad és újítanál, de nincs lehetőséged egy gardróbnyi új holmi beszerzésére, akkor talán ezek a támpontok segíthetnek majd.

(tovább…)

A tavasz hírnökei: a csodálatos tulipánok

A tulipán a kora tavaszi hangulatot, az ébredező természet gondolatát, a kedves és vidám, napsütéssel teli napok érzését hozza el nekünk.. Mindegy, hogy piros, sárga, narancs vagy rózsaszín, imádjuk őket! Az utcai árusoknál, a virágos üzletekben és a bevásárló központokban is megjelentek már a csodálatos színű virágok, amikre nem csak a nőnaphoz kapcsolódva gondolhatunk. A tulipán egy nagyon helyes virág, örömet csal az arcunkra, és élettel tölti meg kertünket, de lakásunkat is. Ebben a bejegyzésben érdekességeket és gyönyörű képeket is találtok. Üdvözöljük a tavaszt! 

(tovább…)

Kiszállni a télből, belelépni a tavaszba – tippek, praktikák

Elkezdődött a várva várt felmelegedés, a tavaszi fuvallatok már biztosan mindenki arcát elérték. Megküzdöttünk a tél zord és ködös oldalával, túléltük a havat és a fagyokat, és még azt is átvészeltük, hogy hóembernek öltözve induljunk el minden reggel dolgozni. A meleg, dupla zoknik lassan a fiókok mélyére kerülnek, a vastag sálak hamarosan a “tél” címkéjű dobozba, a csizmák és bakancsok is pihenőre indulnak, és az óriás kabátok sem maradnak már sokáig a fogasainkon. Jöhetnek a könnyed, napos és szabadság érzéssel teli napok. De tényleg ilyen könnyen menne a váltás?

(tovább…)

Divatosan, de praktikusan a szeszélyes időben is

Reggel kabát és sál, délután tömött táska (tele az előbbiekkel) és könnyed póló.. Ugye ismerős? Ez bizony a bolondos tavaszi időjárás legjellemzőbb tünete. Még nehezebb dolgunk van mostanában, hiszen az égiek olyannyira változatos fuvallatokat küldenek ránk, hogy egy nap leforgása alatt akár több szettet is villanthatnánk. Na de mégis hogy nézne ki, ha tavaszi kis ruhát húznánk gumicsizmával?! Nem is lenne olyan rossz ötlet…

cd05da0f3b61fbc535049973c0483e1a

(tovább…)

Tavaszi nagytakarítás (a szekrényemben..)

Minden tavasszal eljön az a pillanat – gondolom nem csak az én életemben – amikor eltökélten, egy mozdulattal kirántom a szekrényem összes tartalmát, majd egy kis fejvakargatás és döbbenet (te jóég ennyi ruhám van..?!) után nekilátok, hajtogatni, szortírozni, szelektálni és kincseket találni.. Nehezen jött el a megfelelő alkalom, de belevágtam és rendet csaptam idén is.

ruhás

(tovább…)

Katicafüggőknek

Ezek a kis pöttyös kedvencek szerintem mindenkinek mosolyt csalnak az arcára. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem nektek mindent, ami katicás. Ruhák és cipők, táskák és sálak, használati tárgyak és dekorelemek.. De előtte egy személyes történet. Biztosan sokaknak volt őrült hóbortjuk gyerekkorukban a katicagyűjtés. Nekem és a húgomnak biztosan. Ezért ezt a bejegyzést most kicsit neki is ajánlom:) Folyton gyűjtöttük őket és csodáltuk a pöttyös piros csodákat. Valahogy ezek a kis bogarak szimbólumok lettek az életünkben, kicsit a vidámságot, a könnyedséget, a szabadságot jelentik. Sokszor jeleket is látunk benne, talán azért, mert úgy érezzük hozzánk tartoznak a kis pöttyösök. A gyerekkori felhőtlenség emlékét hordozzák magukban. Babona vagy valóság, mindenesetre ez a varázslat azóta is tart. Mindent gyűjtöttünk (tudattalanul még ma is), ami pettyes. Egyszerűen kabala lett, vagy szenvedély?! 

3e2ba19570bcd2dcfc47c51edb29e424

(tovább…)

Tavaszi dekor tippek – színeket a lakásba!

Úgy tűnik végre tényleg itt a tavasz. Süt nap, a hőmérséklet egyre feljebb kúszik, lassan jöhetnek a kiskabátok és a nappalok egyre hosszabbak. Ideje kibújni a barlangból és a sötét függönyökkel elzárt lakásokat napfényes és vidám hangulatba hozni! Tavaszi ötleteket hozok nektek, de azt is megosztom majd veletek, hogy én hogyan dobtam fel az otthonomat az új évszak jegyében.  

Amikor megjön a várva várt jó idő, és kirázzuk a szőnyegeket és paplanokat, felkészülünk a megújulásra. Nemhiába a napsugár, mint szimbólum, hiszen ezek a sugarak egészen a lelkünkig hatolnak és felráznak. Ilyenkor érdemes a lakást is megújítani, apró változásokat hozni, virágokkal megtölteni, dekorálni.

 7a2ade221e60bcddcf3fa41acaeff43f

(tovább…)

Tippek! Így legyen jobb kedved a szürke időben..

Azt hiszem nem vagyok egyedül, ha azt mondom türelmetlenül várom a tavaszt.. A kellemes napsütést, a szép kék eget, a lágy szellőt, a madárcsicsergést, a természet ébredését, a szabadban töltött idő lehetőségét, a nagy biciklizéseket és sétákat.. a “pulcsis” időt : ) Ma van március elseje. Őszintén szólva szebb köszöntést vártam, de kitartó vagyok, ez az esős időszak is elmúlik egyszer.. Addig is összegyűjtöttem nektek egy kis listát arról, mit érdemes ilyen kedvetlen napokon tenni, a jobb közérzet és hangulat kedvéért.

fashion,hawt,ilike,girl,rain,street-cc3c500e34c74e0baa3169cd484c8a89_h

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!