Kre.Art.

Színezd ki a legzordabb hónapot!

Január van, az év első hónapja. Az a hónap, ami általában nagyon lassan és nyögvenyelősen telik. Hideg van és sötétség, a legtöbb időnket a lakásban töltjük, vastag zokniban és pulcsiban, meleg teával a kezünkben, de már nagyon vágyjuk a tavaszt. Mégis túl kell lendülnünk a szürkeségen, a nehéz reggeli ébredéseken, a téli fáradtságon és kedvetlenségen,… Tovább »

Öltözködj színesen novemberben is!

November köztudottan a legszürkébb hónap. Túl vagyunk az óraátállításon, érezhetően korán sötétedik, és van, hogy napok telnek el napfény nélkül, esőben, ködben és szürkeségben. De miért kéne felvennünk az évszak és az időjárás zord arcát? Miért ne lehetne vidámságot csempészni ebbe a hónapba is? A legtöbben kizárólag tavasszal és nyáron viselnek élénk színű, derűt sugárzó… Tovább »

DIY tároló a női kacatoknak – menta színben

Szuper és egyszerű tárolót készítettem a komód tetején árválkodó kisebb limlomoknak. Egy nőnek mindig jól jön egy tároló elem, főleg ha az több részből áll, és különféle módon rendszerezhető benne a sok kis kacat. Az előző bejegyzésemben (Egyszerű DIY tároló a pasidnak) láthattátok hogyan készült a pasis tároló, jöjjön hát a lányos verzió. ***  Köszönöm, hogy… Tovább »

Ünnepi teríték a húsvét jegyében – ötletek

Ha már ünnep, akkor adjuk meg a módját! Nincs is izgalmasabb, mint ötletes terítéket készíteni az étkezőasztalra, kiválasztani a megfelelő terítőt, a tányérokat és poharakat, a szalvétát és némi dekorelemet. Rengeteg módja van annak, hogy feldobjuk a húsvét reggelt, érdemes előre megtervezni, mi kerül az asztalra – és most nem az ételre gondoltam. Nem is muszáj lecserélni… Tovább »

Csinálj konzervdobozból praktikus tárolót!

Ismét egy egyszerű ötlettel készültem, egy tárolóval, melyet konzervdobozból csináltam. Összegyűlt egy pár doboz otthon, és nem akartam kidobni őket, gondoltam valamire biztosan jók lesznek. Tudjátok kukorica, bébirépa, borsó, babkonzerv..  Első lépésként eltávolítottam róluk a papírcimkét, majd alaposan elmostam és kiszárítottam őket. Így sorakoztak a szekrényben a dobozkák. Majd jött az ötletelés. Kétféle módszert választottam végül, amiket ismertem… Tovább »

Gombok, gombok, gombok!!

Gömbölyű, négyzetes, hosszúkás, púpos, lapos, két lyukú, négy lyukú, piros, sárga, kék, csíkos, pöttyös, virágos, kicsi, nagy… Mit gondoltok a gombokról? Szerintem ma már különálló kézműves ág épül rá. Ezek a kis végtelen színt és formát öltő műanyag, fém vagy textil bevonatú darabok meglepően jó alapanyagok ékszerek, kitűzők, kiegészítők, dísztárgyak elkészítéséhez, és számtalan módon használhatjuk díszítőelemként ruhákra,… Tovább »

Legyen vagány stílusod óriási gyöngyökkel!

Ha azt mondom gyöngy, talán mindenki az idejétmúlt gyöngyfűzésre gondol, vagy az iskolai szakkörös emlékek jutnak eszünkbe róla. Ugye?! Pedig nagyon sokszinű kis anyagról van szó. Rengeteg módon alakítható, és hihetetlenül stílusos ékszereket lehet belőlük készíteni. Én például mindig is szerettem a nagy színes nyakláncokat, főleg ha feltűnő árnyalatukkal feldobnak például egy szürke vagy fekete… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!