Kre.Art.

Kreatív tavaszi ruhatár – mindenkinek lapulnak kincsek a szekrényében

Megérkezett a tavasz, ami nem csak azt jelenti, hogy többet süt a nap, és ébredésnek indul a természet, hanem azt is, hogy téli, meleg ruháinkat szépen lassan fel kell hogy váltsák a kényelmesebb és lengébb darabok. Eltesszük a szekrény mélyére a téli kabátokat, csizmákat és bakancsokat, és előkerülnek azok a holmik, amik tavaly ősszel pihenőre… Tovább »

Adventi koszorú helyett – alternatív megoldások

Manapság már nem annyira divat tartani az ünnepekhez kapcsolódóan azokat a szokásokat, melyeket még nagyanyáinktól lestünk el. Eltűnőben van a szaloncukor, a karácsonyi menü is évről évre újul, és a lakás dekorációját illetően is egyre modernebben és egyedibben alkotjuk meg otthonunk kiegészítőit. Ezzel nem csak azt kommunikáljuk, hogy hagyományaink azért még fontosak számunkra, de azt is, hogy merünk… Tovább »

Kreatív karácsonyi ajándéklista tervező a nyugodt percekért

Akárhogy is nézzük, és akármennyire vagyunk még több mint egy hónapnyira a karácsonytól, a felgyorsult világ szinte minden nap emlékeztet minket: ideje készülődni. Tipikus eset, amikor azt gondoljuk “jesszus, addig még annyi idő van..”, aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy két napunk maradt az összes  ajándék beszerzésére. Tudom, hogy a karácsony nem feltétlenül erről szól, de mégis nagyon… Tovább »

Inspirálódj az otthonodban – tippek kreativitásod fokozására

Sokszor van olyan hangulatom, hogy nekilátnék valaminek, de nem tudom minek. Hiányzik az inspiráció, vagy az a bizonyos löket, hogy na..! De olyan is van, hogy lusta vagyok előszedni a cuccokat, amikkel kreatívkodhatnék. Milyen kevesen múlik az egész.. Ha bemész egy szobába, ahol az asztalon üres papír és ceruza van “felejtve”, előbb vagy utóbb biztosan nekilátsz rajzolni…. Tovább »

Kreatív sulikezdés: DIY ötletek a Pinterestről

A sulikezdés mindig egy óriási nagy újrakezdés, amikor ismét be kell szerezni mindent: a füzetektől kezdve a tollakon át, a bekötőn keresztül a temperáig és a legjobb tolltartóig.. Simán lehet agyrém is, de egy kis rendszerrel és pozitív hozzáállással akár kreatív folyamatok is lehetnek az iskolai cuccok összeállításából. Sulis éveimben mindig a tankönyvek becsomagolása, és a… Tovább »

Szuper DIY ötletek a Pinterestről

És, hogy miért a Pinterestről? Mert jobbnál jobb ötletek és inspiráló képkockák várnak és adnak löketet a mindennapi kreatív időtöltéshez. Nagyszerű elfoglaltság, amikor ezen a képmegosztó oldalon böngészek, mert nagyon különleges, és újfajta ötleteket találok általában. Ha szeretsz kreatívkodni, ha szeretsz nézelődni, érdekes folyamatokat felfedezni, akkor jó helyen jársz. Könnyen megvalósítható ötletek jönnek, ismét egy… Tovább »

A nyár legkedveltebb mintái a ruháidon

Nyáron szeretjük a vidám holmikat, az üde színeket, és a bohém mintázatokat. Hogy hol?! Mindenhol! Legyen szó táskákról, kendőkről, lenge felsőkről, szoknyákról vagy sortokról, valljuk be, imádjuk a különleges ábrákat! És persze alkalmazkodunk az éppen aktuális trendekhez is, hiszen minden más és más a menő.. Képgyűjteményt hoztam nektek, melyekből rengeteg ötletet meríthettek saját készítésű darabokhoz,… Tovább »

Te tudod, hogy melyik ecset mire való?

Vannak kerek és lapos ecsetek, hosszú és rövid szálú ecsetek, kemény és vékony sörtéjű ecsetek, de vajon melyiket milyen technikához szokás használni, és egyáltalán milyen festékkel kell használni? Ecset kisokost hoztam nektek, melynek segítségével könnyen megtanulható az ecsetek típusa, és az is, hogy milyen festésnél érdemes egy egy darabot a kezünkbe vennünk. Nem mindegy ugyanis,… Tovább »

Kreatív könyvajánló – ötletgyűjtés az interneten túl

Manapság már minden az internetről szól, de nem szabad megfeledkeznünk a írott kincsekről sem: a könyvekről! Ebben az írásban olyan kiadványokat hozok nektek, melyek szuper ötletekkel szolgálnak és remek inspirációkat adnak a kreatív percekre és az alkotásra. Egy korábbi bejegyzésemben (Inspirálódj innen: P.S. I Made this…) már bemutattam egy könyvpárost, nekem ezek a kedvenc alkotós… Tovább »

Pöttyösnek áll a világ!

Pöttyös a világ! Legalábbis ennek a bejegyzésnek az idejére biztosan. Valami ellenállhatatlan módon szeretem a pöttyöket, lehet hogy egy kislányos korszak hozadéka, lehet, hogy csak az egyszerűsége miatt, de nem hagyhatom ki, hogy megmutassam nektek a pöttyök hatalmát, vagyis olyan holmikat, melyeket ezek az édes minták borítanak. Újabb gyűjtemény, tőlem nektek: pöttyök mindenhonnét, minden mennyiségben! … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!