Kre.Art.

Kreatív tavaszi ruhatár – mindenkinek lapulnak kincsek a szekrényében

Megérkezett a tavasz, ami nem csak azt jelenti, hogy többet süt a nap, és ébredésnek indul a természet, hanem azt is, hogy téli, meleg ruháinkat szépen lassan fel kell hogy váltsák a kényelmesebb és lengébb darabok. Eltesszük a szekrény mélyére a téli kabátokat, csizmákat és bakancsokat, és előkerülnek azok a holmik, amik tavaly ősszel pihenőre mentek. Az előszedett ruhák viszont sokszor már nem örvendenek igazi tetszésnek. A hónapok elteltével esetleg formálódott az ízlésünk, és már nem tartjuk annyira izgalmas vagy trendi darabnak azt, amit korábban szívesen viseltünk. De az is lehet, hogy kinyúlt, megfakult ruhákkal találkozunk a szekrény mélyén. Az ember amúgy is folyton változik, az öltözködési stílusa pedig vele együtt. A bejegyzésben tippeket hoztam arra, hogyan lehet egyszerűen, alapdarabokkal stílusos tavaszi megjelenést elérni. Ha régi ruháidat “kinőtted” vagy meguntad és újítanál, de nincs lehetőséged egy gardróbnyi új holmi beszerzésére, akkor talán ezek a támpontok segíthetnek majd.

(tovább…)

Adventi koszorú helyett – alternatív megoldások

Manapság már nem annyira divat tartani az ünnepekhez kapcsolódóan azokat a szokásokat, melyeket még nagyanyáinktól lestünk el. Eltűnőben van a szaloncukor, a karácsonyi menü is évről évre újul, és a lakás dekorációját illetően is egyre modernebben és egyedibben alkotjuk meg otthonunk kiegészítőit. Ezzel nem csak azt kommunikáljuk, hogy hagyományaink azért még fontosak számunkra, de azt is, hogy merünk újítani és az új korba, a jövőbe átültetni az őseinktől kapott tanításokat. A mai bejegyzésben olyan adventi alkalmasságokat hoztam nektek, melyek eredeti küldetésüknek megfelelnek – azaz négy gyertyát vagy mécsest számlálnak – de a klasszikus értelemben vett koszorút, mint alapanyagot messziről sem ismerik. Modern, alternatív megoldások, melyek csodás hangulatot teremtenek az otthonodban! Ha a gyertyák égnek, az ünnepek szépek.. Ennyi elég is nem igaz?

00-1

(tovább…)

Kreatív karácsonyi ajándéklista tervező a nyugodt percekért

Akárhogy is nézzük, és akármennyire vagyunk még több mint egy hónapnyira a karácsonytól, a felgyorsult világ szinte minden nap emlékeztet minket: ideje készülődni. Tipikus eset, amikor azt gondoljuk “jesszus, addig még annyi idő van..”, aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy két napunk maradt az összes  ajándék beszerzésére. Tudom, hogy a karácsony nem feltétlenül erről szól, de mégis nagyon jó érzés megajándékozni azt, akit szeretünk. Ezért, hogy ne legyen kész téboly a vásárlás, hanem inkább kellemes időtöltés, érdemes elkezdeni vázlatokat készíteni. Ötletek arról, hogy kinek, mit! Ha már úgyis olyan fontos része életünknek a tervezés, akkor alkalmazzuk most is. Ne csak a kötelező teendők legyenek benne a határidőnaptárunkban, hanem a jó dolgok is. Egy kedves ajándéklista szerintem pont ilyen. 🙂 

b361a452d6d3bb03b3fecacc74b7588a

(tovább…)

Inspirálódj az otthonodban – tippek kreativitásod fokozására

Sokszor van olyan hangulatom, hogy nekilátnék valaminek, de nem tudom minek. Hiányzik az inspiráció, vagy az a bizonyos löket, hogy na..! De olyan is van, hogy lusta vagyok előszedni a cuccokat, amikkel kreatívkodhatnék. Milyen kevesen múlik az egész..

Ha bemész egy szobába, ahol az asztalon üres papír és ceruza van “felejtve”, előbb vagy utóbb biztosan nekilátsz rajzolni. Legalábbis ha van hozzá némi affinitásod. A legkönnyebben úgy inspirálódhatunk, ha az ötletek és eszközök körülöttünk helyezkednek el. Ha fiókok és dobozok mélyén tároljuk a kreatív alapanyagokat, akkor elég nehezen fogunk hozzálátni bármihez is. Nem azt mondom persze, hogy a rendetlenségig hagyjuk szét a cuccokat, csupán egy egy inspiráló eszköz maradjon kint. Érdemes pár apróságot elől hagyni, főleg ha azok olyan eszközök, amik esetleg még a lakásunkat is feldobják, művészi hangulatba emelik. Nekem ettől különleges érzésem van, ezért mindig hagyok egy egy inspiráló sarkot a lakásban.

176b888ae1408c1e16cd53dad4ef64ba

(tovább…)

Kreatív sulikezdés: DIY ötletek a Pinterestről

A sulikezdés mindig egy óriási nagy újrakezdés, amikor ismét be kell szerezni mindent: a füzetektől kezdve a tollakon át, a bekötőn keresztül a temperáig és a legjobb tolltartóig.. Simán lehet agyrém is, de egy kis rendszerrel és pozitív hozzáállással akár kreatív folyamatok is lehetnek az iskolai cuccok összeállításából. Sulis éveimben mindig a tankönyvek becsomagolása, és a füzetek kiválasztása vagy éppen bekötése volt a kedvenc részem. Szerettem egyedi borítókat kiválasztani, a gimi végén pedig már bátrabban, újságból, csomagolópapírokból kivágott ábrákkal dekoráltam. Ebben az időszakban mindig eszembe jutnak ezek a dolgok. De ilyenkor nem csak az iskolai berendezkedés, hanem például az irodai vagy az otthoni íróasztal alakítgatása, újítása is szóba jöhet. A felszerelések hasonlóak. Előtérben az új tollak, asztali tartók, jegyzetfüzetek és tervezők.. Ezekhez hoztam most ötleteket nektek az internetről méghozzá saját kezűleg elkészíthető kiegészítők formájában. Jó munkát! 🙂

ccc966ba254b3d22abc1481cdea05790

(tovább…)

Szuper DIY ötletek a Pinterestről

És, hogy miért a Pinterestről? Mert jobbnál jobb ötletek és inspiráló képkockák várnak és adnak löketet a mindennapi kreatív időtöltéshez. Nagyszerű elfoglaltság, amikor ezen a képmegosztó oldalon böngészek, mert nagyon különleges, és újfajta ötleteket találok általában. Ha szeretsz kreatívkodni, ha szeretsz nézelődni, érdekes folyamatokat felfedezni, akkor jó helyen jársz. Könnyen megvalósítható ötletek jönnek, ismét egy képriport keretében. 

keep-calm-and-diy-63

(tovább…)

A nyár legkedveltebb mintái a ruháidon

Nyáron szeretjük a vidám holmikat, az üde színeket, és a bohém mintázatokat. Hogy hol?! Mindenhol! Legyen szó táskákról, kendőkről, lenge felsőkről, szoknyákról vagy sortokról, valljuk be, imádjuk a különleges ábrákat! Képgyűjteményt hoztam nektek, melyekből rengeteg ötletet meríthettek saját készítésű darabokhoz, vagy éppen egy turkálós vadászathoz. 

Jó szórakozást! 🙂

800bdc80c05771097ce4d4ea3013ccef

(tovább…)

Te tudod, hogy melyik ecset mire való?

Vannak kerek és lapos ecsetek, hosszú és rövid szálú ecsetek, kemény és vékony sörtéjű ecsetek, de vajon melyiket milyen technikához szokás használni, és egyáltalán milyen festékkel kell használni? Ecset kisokost hoztam nektek, melynek segítségével könnyen megtanulható az ecsetek típusa, és az is, hogy milyen festésnél érdemes egy egy darabot a kezünkbe vennünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen festékhez milyen ecsetet használunk. Ha megfelelően választunk, azzal megkönnyítjük a munkát. A kiindulási pontom ez az ábra volt. Kicsit szétszabdaltam és igyekeztem a típusokat az adott kategóriánként bemutatni. 

af33a3c91a827164bb0903fa2dbb48eb

/forrás: a képre kattintva elérheted/

(tovább…)

Kreatív könyvajánló – ötletgyűjtés az interneten túl

Manapság már minden az internetről szól, de nem szabad megfeledkeznünk a írott kincsekről sem: a könyvekről! Ebben az írásban olyan kiadványokat hozok nektek, melyek szuper ötletekkel szolgálnak és remek inspirációkat adnak a kreatív percekre és az alkotásra. Egy korábbi bejegyzésemben (Inspirálódj innen: P.S. I Made this…) már bemutattam egy könyvpárost, nekem ezek a kedvenc alkotós darabjaim, de most utánajártam hasonló írásoknak is. Azt gondolom, hogy nem mindenki szeret a világhálón böngészni, így egy egyszerűbb módot ajánlok most az alkotni vágyóknak. Kreálásra fel, szerintem nem kell feltétlenül az internetet bújni a jó ötletekért, jöjjenek hát az újságok, füzetek, könyvek!

fn8ioebwgunvmswx5wxa

(tovább…)

Pöttyösnek áll a világ!

Pöttyös a világ! Legalábbis ennek a bejegyzésnek az idejére biztosan. Valami ellenállhatatlan módon szeretem a pöttyöket, lehet hogy egy kislányos korszak hozadéka, lehet, hogy csak az egyszerűsége miatt, de nem hagyhatom ki, hogy megmutassam nektek a pöttyök hatalmát, vagyis olyan holmikat, melyeket ezek az édes minták borítanak. Újabb gyűjtemény, tőlem nektek: pöttyök mindenhonnét, minden mennyiségben! 

f78a48f6e855b5acece8729881bd197e

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!