Kre.Art.

Gyümölcsös vizek – izgalmas italok nyárra

 Nyáron rengeteg folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ilyenkor akár kétszer annyit is megiszunk, mint a téli időszakban. Az viszont nem mindegy, hogy mit! Nagyon sokan – és ezt egyre több embertől hallom – nem szeretik a vizet. Nekem ez nagyon furcsa, de nem vagyunk egyformák. Arról pedig talán nem kell vitatkoznunk, hogy a cukrozott üdítőitalok mennyire jó folyadékforrások. Főleg a kánikulában.. De akkor mit igyunk?!

(tovább…)

A téli kedvenc: illatos forralt bor fűszerekkel, gyümölcsökkel

Kedvenc téli vendégváró ital nálunk a forralt bor. Illatos, fűszeres, gyümölcsös, kicsit édes, ízletes.. Nagyon jól esik egy ilyen forró, enyhén alkoholos ital a hidegről érkezőknek, de egy kellemes téli estén a lakásba gubózva is különleges kortyolgatni való. Szeretem elkészíteni a téli időszakban ezt az italt, de a kóstolókat sem hagyom ki a karácsonyi vásárokban. A fahéj és a szegfűszeg illata rabul ejt.. A receptem egyszerű, a főzési idő rövid, szóval bármikor gyorsan össze lehet dobni a szuper forró forralt bort. Meg is kívántad, ugye? 🙂 

12-12

(tovább…)

Szárított narancskarika, a legegyszerűbb karácsonyi dekoráció

Minden évben készítek valami minimális dekorációt a lakásba. Nem szeretem, ha túl van csicsázva a környezetem, de a finom és egyszerű dolgok jöhetnek. A fényekért vagyok igazán megőrülve, ezen túl általában gyertyák, mécsesek és némi fahéj, narancs és citrom díszeleg. Ez utóbbi kettő szárított formában. Még gyerekoromból él az emlék: minden télen felvagdostuk a narancsokat húgommal, és a radiátorra tettük őket száradni. Nagyon jó mulatság volt figyelni a száradó gyümölcsöket, és külön élvezet volt az illatukat érezni a nappaliban. Azóta nagyon szeretem ezt a kiegészítőt, mert azon felül, hogy remekül mutat bármilyen dísz kiegészítőjeként, önmagában is hangulatos dekoráció a lakás bármely pontján. Ajtó- és ablakdíszek, asztali dekoráció, szalagra kötözött függők, de akár karácsonyfa dísz is készülhet belőlük. Na  és az sem elhanyagolható, hogy mennyire egyszerűen elkészül..

f7bcc41d21b7b29f16be50929366e414

(tovább…)

Az október színe: a sütőtök színe!

Minden ami sütőtök, minden ami különleges, kicsit varázslatos, kicsit nem is e világi… Októberben kedvencünk a sütőtök! Mindenütt zajlanak a tökfesztiválok, és egész hónapban tart a készülődés a hó végi őrületre: a halloween-re. Akárhogy is tiltakozunk a külföldről behozott szokások ellen, azt veszem észre, hogy egyre népszerűbb hazánkban is hódolni a hagyománynak. De nem is így nevezném, inkább úgy, hogy szeretünk részt venni az őrült és nem mindennapi dolgokban. Jó mulatság egy éjszakára maskarát ölteni, és sosem látott arcokat felfesteni. Aki viszont ezt nem kedveli, megteheti, hogy színekkel és finom ételekkel teszi különlegessé magának az októbert. Mert ennek a hónapnak, és időszaknak a főszereplője csakis az a csodaszép színű tök lehet: a sütőtök!

3ce53fb90f07e61be687b150a5f3ce5b

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!