Kre.Art.

Gyümölcsös vizek – izgalmas italok nyárra

 Nyáron rengeteg folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ilyenkor akár kétszer annyit is megiszunk, mint a téli időszakban. Az viszont nem mindegy, hogy mit! Nagyon sokan – és ezt egyre több embertől hallom – nem szeretik a vizet. Nekem ez nagyon furcsa, de nem vagyunk egyformák. Arról pedig talán nem kell vitatkoznunk, hogy a cukrozott üdítőitalok mennyire jó… Tovább »

A téli kedvenc: illatos forralt bor fűszerekkel, gyümölcsökkel

Kedvenc téli vendégváró ital nálunk a forralt bor. Illatos, fűszeres, gyümölcsös, kicsit édes, ízletes.. Nagyon jól esik egy ilyen forró, enyhén alkoholos ital a hidegről érkezőknek, de egy kellemes téli estén a lakásba gubózva is különleges kortyolgatni való. Szeretem elkészíteni a téli időszakban ezt az italt, de a kóstolókat sem hagyom ki a karácsonyi vásárokban…. Tovább »

Szárított narancskarika, a legegyszerűbb karácsonyi dekoráció

Minden évben készítek valami minimális dekorációt a lakásba. Nem szeretem, ha túl van csicsázva a környezetem, de a finom és egyszerű dolgok jöhetnek. A fényekért vagyok igazán megőrülve, ezen túl általában gyertyák, mécsesek és némi fahéj, narancs és citrom díszeleg. Ez utóbbi kettő szárított formában. Még gyerekoromból él az emlék: minden télen felvagdostuk a narancsokat húgommal,… Tovább »

Az október színe: a sütőtök színe!

Minden ami sütőtök, minden ami különleges, kicsit varázslatos, kicsit nem is e világi… Októberben kedvencünk a sütőtök! Mindenütt zajlanak a tökfesztiválok, és egész hónapban tart a készülődés a hó végi őrületre: a halloween-re. Akárhogy is tiltakozunk a külföldről behozott szokások ellen, azt veszem észre, hogy egyre népszerűbb hazánkban is hódolni a hagyománynak. De nem is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!