Kre.Art.

Úristen festek..!!

Élek halok a művészetekért, mert úgy érzem a lelkemet színesíti meg. Sokféleségével megragadja az emberi szépérzéket és kicsit kényeztetve azt, eleget tesz küldetésének: meglep, elgondolkodtat, lenyűgöz, gyönyörködtet. Engem már gyerekkoromban magával ragadott a festészet, és az oly sokak által feleslegesnek tartott rajz és művészettörténet órákon én lelkesen szippantottam magamba a tudnivalókat. Tudtam, hogy számomra hasznos… Tovább »

Fotó vagy festmény? Te meg tudod különböztetni?

Néha olyan realisztikus festményeket tár elénk az internet világa, hogy egy percre megzavarodunk és nem is tudjuk megkülönböztetni az alkotásokat. Fotó vagy festmény? Mindkettőt el tudjuk képzelni egy óriásplakát alapjaként, egy jó reklám hátterének, de az otthonunk díszeként is csupán azért, hogy gyönyörködhessünk bennük. A következő teszt nagyon különleges érzékelést kíván majd: a szemünk lesz… Tovább »

Kávéval fest érzelmeket a művész

Ismét egy olyan művészre bukkantam, aki nem csak fogyasztja a kávét, de alkot is vele. Pontosabban fest és rajzol, méghozzá olyan portrékat, amelyek témájukat tekintve elsősorban az érzelmeket fejezik ki. Egy mosoly vagy egy könny, szomorúság vagy boldogság, mind mind egyértelműen határozzák meg a kép hangulatát.. És a kávé is, hiszen csodálatos árnyalataival teszi különlegessé az… Tovább »

Felismered a világ leghíresebb festményeit?

Rájössz melyik híres festményről van szó, ha csak egy bizonyos részletét látod? A teszt során a világ leghíresebb képei között lépegethetsz. Te mennyit tudsz róluk? Most kiderül! ***  Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál! Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is! Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! ... Tovább »

Elképesztő ékszerek egy különleges stílus jegyében: a steampunk

Létezik egy egészen extrém irányzat, a neve: steampunk. Ha eddig nem ismerted, most szerelembe fogsz esni. Az említett irányzatra meghatározó stílus jellemző: nem mindennapi kombinációk, bronzos színek és a korszakok keveredése jellemzi a 80-as évek vége felé megjelenő művészeti szubkultúrát. Nem csak a szépirodalomban és a művészfilmekben, de képregényekben, képzőművészetekben, és mindennapi tárgyakban is megjelenik,… Tovább »

Bámulatos, haute couture ruhák ihlette festmények körömlakkal

Ha érdekel hogyan lehet ötvözni a fantázia világát a divattal, és hogy hogyan lehet papírra vinni az “haute couture” stíust (jel.: magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés), akkor jó helyen jársz. Chan Clayrene művészetét hoztam el nektek. A fiatal képzőművész Szingapúrban él, elmondása szerint Instagram oldalán keresztül éli meg álmait, és mutatja meg közönségének kedvenc haute couture… Tovább »

Kávé portrék – a lány aki kávéval fest

Szeretitek a kávét? Esetleg imádjátok is? El tudjátok képzelni, hogy van, aki nem csak megissza ezt a nemes nedűt, hanem alkotásaihoz használja fel? Olyan műveket hoztam nektek, amik kávéval készültek. Ma már ez is egyre divatosabb műfaj, de én most konkrétan egy művészt és “festményeit” szeretném megmutatni nektek. A brit Maria Aristidou  természetesen nagyon szereti a kávét, elmondása szerint hasonlóan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!