Kre.Art.

Jeges kávékocka a forró napokra

Ismét kávé téma, és az előző kávéimádós bejegyzésem után most, egy nagyon érdekes formában hozom el nektek a feketét, azért, hogy a nyári melegben frissítőként is fogyaszthassátok. Sok videóban láttam már ezt a módszert, és mindig is ki akartam próbálni, aztán egy nagyon helyes jégkockatartó és egy hirtelen elgondolás meghozta az eredményt is: jeges kávékockát… Tovább »

Fanatikusok vagyunk, ha a kávéról van szó

Kávézunk reggel, kávézunk délben, kávézunk este. Jöhet étkezés előtt, vagy a főfogás lezárása gyanánt, nekünk mindegy, csak fekete legyen. De a legfontosabb a napkezdés.. Hiszen nem indulhat el nap egy jó erős kávé nélkül.. Meg azért délelőtt is lecsúszik egy a hatékonyabb munka érdekében. Majd jön az ebéd utáni fekete, nehogy kómába essünk, és végül egy jó… Tovább »

Kávéval fest érzelmeket a művész

Ismét egy olyan művészre bukkantam, aki nem csak fogyasztja a kávét, de alkot is vele. Pontosabban fest és rajzol, méghozzá olyan portrékat, amelyek témájukat tekintve elsősorban az érzelmeket fejezik ki. Egy mosoly vagy egy könny, szomorúság vagy boldogság, mind mind egyértelműen határozzák meg a kép hangulatát.. És a kávé is, hiszen csodálatos árnyalataival teszi különlegessé az… Tovább »

Csodás téli bögrék a kedvenc meleg italaidhoz

Imádom a bögréket, fanatikusan. Ha tehetném külön szekrényem lenne a különlegesebbnél különlegesebb daraboknak, de egyelőre beérem pár kedvencemmel, amik elférnek a régebbiek mellett is. Jöhetnek az egyedi formájúak, a nagyszülőktől megörökölt szegélyezett csészék, a feliratosak, a dombormintásak, a pöttyösek, csíkosak, színesek, fekete fehérek.. Legyen szó kávéról, teáról, bögrés sütiről, habos kakaóról vagy egy finom fűszeres… Tovább »

Különleges kávézók Budapesten

Egy jó kávét? Bármikor!! De nem mindegy, hogy hol! A kávéfogyasztásnak évszázadokra visszanyúló hagyománya van, és ha nem egy gyors munkába menős kavéra gondolunk, akkor azért eszünkbe jut egy jó hely, ahol hangulatosan és ráérősen kortyolgathatjuk el azt a feketét. Utánajártam, hogy fővárosunkban milyen különleges helyeket találhattok, ha az autentikus kávéfogyasztás hívei vagytok.  ***  Köszönöm,… Tovább »

Kávé portrék – a lány aki kávéval fest

Szeretitek a kávét? Esetleg imádjátok is? El tudjátok képzelni, hogy van, aki nem csak megissza ezt a nemes nedűt, hanem alkotásaihoz használja fel? Olyan műveket hoztam nektek, amik kávéval készültek. Ma már ez is egyre divatosabb műfaj, de én most konkrétan egy művészt és “festményeit” szeretném megmutatni nektek. A brit Maria Aristidou  természetesen nagyon szereti a kávét, elmondása szerint hasonlóan… Tovább »

Bögremánia

Bögrék? Igen, tudom hatalmas klisé (bár szerintem csak volt egykor), de imádnivaló kis “fülesek” tudnak lenni az üzletek polcain. Imádok kávézni, és mindig megválasztom miből iszom a kedvenc nedűm. Nálam ez egy szent alkalom és más stílust kerítek neki hétköznap reggel a munkahelyen, mást délutánonként, és más rítusa van egy szombat reggelen. Megvannak a különböző alkalmak bögréi,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!