Kre.Art.

Úristen festek..!!

Élek halok a művészetekért, mert úgy érzem a lelkemet színesíti meg. Sokféleségével megragadja az emberi szépérzéket és kicsit kényeztetve azt, eleget tesz küldetésének: meglep, elgondolkodtat, lenyűgöz, gyönyörködtet. Engem már gyerekkoromban magával ragadott a festészet, és az oly sokak által feleslegesnek tartott rajz és művészettörténet órákon én lelkesen szippantottam magamba a tudnivalókat. Tudtam, hogy számomra hasznos… Tovább »

Idén nyáron is hódít a pink hosszú lábú – flamingós pólót festettem

Pár héttel ezelőtt éppen gyűjtögettem az idei nyárhoz kapcsolódó, mintás ruhás képeket aktuális bejegyzésemhez, amikor elméláztam az internet által elém tárt flamingós képeken, és újfent az járt az eszemben, hogy milyen különleges állatka ez a pink hosszú lábú, hogy milyen ötletes módon vannak ábrázolva a pólókon és kiegészítőkön.. Ekkor akadt meg a szemem egy farmer… Tovább »

Kávéval fest érzelmeket a művész

Ismét egy olyan művészre bukkantam, aki nem csak fogyasztja a kávét, de alkot is vele. Pontosabban fest és rajzol, méghozzá olyan portrékat, amelyek témájukat tekintve elsősorban az érzelmeket fejezik ki. Egy mosoly vagy egy könny, szomorúság vagy boldogság, mind mind egyértelműen határozzák meg a kép hangulatát.. És a kávé is, hiszen csodálatos árnyalataival teszi különlegessé az… Tovább »

DIY: régi bögrék egyedi külsővel

Bögremániám határtalan, és bár csordultig teli már a konyhaszekrény, mindig újabb darabokra vadászom. Most viszont úgy döntöttem, ha már ennyire rajongok a különleges fülesekért, magam dekorálok ki pár egyszínű alapot. Ötletek sokasága árasztotta el gondolataimat, így feltúrtam pár egyszínű bögrét, és a festékes dobozaimat is előszedtem olyan akrilfestékekért, melyeket porcelánon is lehet használni. Hamar bele… Tovább »

Készíts téli fás tájképet gyerekekkel!

Egy szuper ötletet hoztam nektek az Art Projects For Kids-től, melynek vezetője a művészet tanár Kathy Barbro. A tanárnő általános iskolás gyerekekkel foglalkozik, kreatív és alkotó órák keretén belül. Az ötletét megismerve ajánlom most ezt a nagyon különleges módszert. A téli tájkép elkészítése nagyon jó program lehet a hétvégére, főleg ha segítői lehetünk a gyereknek…. Tovább »

Egyedi festett póló Trónok Harca rajongóknak (második rész)

Elkészült a rajongói póló második darabja. Az apropó, hogy barátnőnek szülinapja volt, és a nyári, második közös festés elmaradása gyorsan meghozta az ötletet: meglepetés lesz! Az első póló megfestése nagy sikert aratott az ismerősök körében, és mi is nagyon büszkék voltunk az eredményre (lásd.: Egyedi festett póló Trónok Harca rajongóknak ), ezért úgy gondoltam, hasonló stílust… Tovább »

“Hamis” kaktuszok a lakásban

Szeretem, ha igazi növények vannak a lakásban, de ez az ötlet nagyon aranyosnak tűnik, úgyhogy megosztom veletek. Egyszerűen elkészíthető, kézzel festett kavicskaktuszok lesznek a bejegyzés sztárjai. Akár jó hétvégi program is lehet, mert az egész projekt a kavicsok összegyűjtésével kezdődik. Most, hogy megjött az igazi kellemes ősz, indulhatnak a hétvégi kirándulások, és a gyűjtögetések. Falevelek,… Tovább »

Hangszereken a művészet – szemet gyönyörködtető festmények nem hétköznapi vásznakon

A művészet szerteágazó, nem állapodik meg, és a művészek szeretik feszegetni a határait. Miért is ne? Ha túlmutat valami a megszokottságon, az máris egy nagyon különleges és újfajta élményt teremt. Amikor valaki túllép a korlátokon, és művészetét egyedivé téve valami különleges eszközt vagy alapot választ tehetségének megmutatására, akkor mindig valami nagyon egyedi születik. Ebben a bejegyzésben egy… Tovább »

DIY: Márványozott bögrék

Szereted az egyedi cuccokat? Szeretsz új technikákat kipróbálni? Esetleg szeretsz különleges bögrékből inni? Akkor ez a festési trükk neked való! Márványozott csészét készítettem, és a dekoráláshoz semmi másra nem volt szükségem, mint pár igazán szép színű körömlakkra. A technika azon kívül, hogy nagyon érdekes, teljesen egyedi mintázatokat hoz létre bögrén, tányéron, vagy bármely más tetszőleges… Tovább »

Te tudod, hogy melyik ecset mire való?

Vannak kerek és lapos ecsetek, hosszú és rövid szálú ecsetek, kemény és vékony sörtéjű ecsetek, de vajon melyiket milyen technikához szokás használni, és egyáltalán milyen festékkel kell használni? Ecset kisokost hoztam nektek, melynek segítségével könnyen megtanulható az ecsetek típusa, és az is, hogy milyen festésnél érdemes egy egy darabot a kezünkbe vennünk. Nem mindegy ugyanis,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!