Kre.Art.

Adventi koszorú helyett – alternatív megoldások

Manapság már nem annyira divat tartani az ünnepekhez kapcsolódóan azokat a szokásokat, melyeket még nagyanyáinktól lestünk el. Eltűnőben van a szaloncukor, a karácsonyi menü is évről évre újul, és a lakás dekorációját illetően is egyre modernebben és egyedibben alkotjuk meg otthonunk kiegészítőit. Ezzel nem csak azt kommunikáljuk, hogy hagyományaink azért még fontosak számunkra, de azt is, hogy merünk… Tovább »

Hangulatos fények, téli esték, romantikus szobák

Télen mindannyian szeretünk bekuckózni a kis birodalmunkba, ahol védve érezzük magunkat hidegtől, sötétségtől. Nem csak ünnepi hangulatot lehet ebben az időszakban teremteni, hanem egy végtelenül romantikus és kellemes világot is, amiben jól érezzük magunkat. Ki ne szeretné az izgalmas fényeket, a melegséget sugárzó gyertyákat, vagy izzósorokat?! Nagyon sokféle módon lehet velük dekorálni, és a hétköznapi… Tovább »

“Hamis” kaktuszok a lakásban

Szeretem, ha igazi növények vannak a lakásban, de ez az ötlet nagyon aranyosnak tűnik, úgyhogy megosztom veletek. Egyszerűen elkészíthető, kézzel festett kavicskaktuszok lesznek a bejegyzés sztárjai. Akár jó hétvégi program is lehet, mert az egész projekt a kavicsok összegyűjtésével kezdődik. Most, hogy megjött az igazi kellemes ősz, indulhatnak a hétvégi kirándulások, és a gyűjtögetések. Falevelek,… Tovább »

Készíts laptop matricát otthon!

Laptop matrica házilag, egyszerű alapanyagokból! Az egész ötlet onnét jött, hogy újra üzembe helyeztük a régi laptopomat, ami szegény úgy festett, mint egy harci darab, a sok régi lekopott, letépett matricával a tetején. Úgy gondoltam, ha már úgyis újra használni fogom, legalább legyen benne örömöm, kapjon új külsőt, és szórakozzak én is egy jót a… Tovább »

Két perces filléres lakás dekor

Sokszor hangsúlyoztam már, hogy mennyire szeretem az egyszerű ötleteket. Most talán a legegyszerűbbet hoztam el nektek, amit két perc alatt meg is lehet valósítani. Ha van otthon pár rég nem használt elem, akár a vendégek érkezése előtt is összedobhatjuk az asztalra, vagy pultra helyezhető dekorelemeket. Nézzük miket használtam fel: egy régi szörpösüveg, gyöngy; nagyapám házából… Tovább »

Csinálj konzervdobozból praktikus tárolót!

Ismét egy egyszerű ötlettel készültem, egy tárolóval, melyet konzervdobozból csináltam. Összegyűlt egy pár doboz otthon, és nem akartam kidobni őket, gondoltam valamire biztosan jók lesznek. Tudjátok kukorica, bébirépa, borsó, babkonzerv..  Első lépésként eltávolítottam róluk a papírcimkét, majd alaposan elmostam és kiszárítottam őket. Így sorakoztak a szekrényben a dobozkák. Majd jött az ötletelés. Kétféle módszert választottam végül, amiket ismertem… Tovább »

Gombok, gombok, gombok!!

Gömbölyű, négyzetes, hosszúkás, púpos, lapos, két lyukú, négy lyukú, piros, sárga, kék, csíkos, pöttyös, virágos, kicsi, nagy… Mit gondoltok a gombokról? Szerintem ma már különálló kézműves ág épül rá. Ezek a kis végtelen színt és formát öltő műanyag, fém vagy textil bevonatú darabok meglepően jó alapanyagok ékszerek, kitűzők, kiegészítők, dísztárgyak elkészítéséhez, és számtalan módon használhatjuk díszítőelemként ruhákra,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!