Kre.Art.

Száz nap alatt száz bögrét készített egy kihívás kedvéért

Manapság nagyon divatosak a különféle internetes kihívások. Fotókkal, feladatokkal, kérdésekkel, válaszokkal, de mit szólnátok egy olyan kihíváshoz, ahol kézzel fogható alkotások vannak a középpontban, és nem egy hét vagy egy hónap a szóban forgó kihívás időtartama, hanem száz kerek nap. Mit tudnátok száz napon keresztül elkészíteni, megalkotni, megfőzni, lefotózni, lerajzolni, megvarrni, megvalósítani? Nos ebben a… Tovább »

Káprázatos bögrék egy autodidakta művésztől

Ismét egy szuper művészre bukkantam böngészés közben, és mivel ez a csodás művész bögréket készít, amikért amúgy is nagyon nagyon odavagyok, teljesen elfogott a csodálat érzése. Nagyon különleges alkotások ezek, azt hiszem én bármelyikből szívesen kortyolnám a reggeli kávémat, és egyértelműen azt érezném, hogy különleges dolog történik velem. Olvass tovább és meg fogod érteni miről… Tovább »

DIY: régi bögrék egyedi külsővel

Bögremániám határtalan, és bár csordultig teli már a konyhaszekrény, mindig újabb darabokra vadászom. Most viszont úgy döntöttem, ha már ennyire rajongok a különleges fülesekért, magam dekorálok ki pár egyszínű alapot. Ötletek sokasága árasztotta el gondolataimat, így feltúrtam pár egyszínű bögrét, és a festékes dobozaimat is előszedtem olyan akrilfestékekért, melyeket porcelánon is lehet használni. Hamar bele… Tovább »

Csodás téli bögrék a kedvenc meleg italaidhoz

Imádom a bögréket, fanatikusan. Ha tehetném külön szekrényem lenne a különlegesebbnél különlegesebb daraboknak, de egyelőre beérem pár kedvencemmel, amik elférnek a régebbiek mellett is. Jöhetnek az egyedi formájúak, a nagyszülőktől megörökölt szegélyezett csészék, a feliratosak, a dombormintásak, a pöttyösek, csíkosak, színesek, fekete fehérek.. Legyen szó kávéról, teáról, bögrés sütiről, habos kakaóról vagy egy finom fűszeres… Tovább »

A téli kedvenc: illatos forralt bor fűszerekkel, gyümölcsökkel

Kedvenc téli vendégváró ital nálunk a forralt bor. Illatos, fűszeres, gyümölcsös, kicsit édes, ízletes.. Nagyon jól esik egy ilyen forró, enyhén alkoholos ital a hidegről érkezőknek, de egy kellemes téli estén a lakásba gubózva is különleges kortyolgatni való. Szeretem elkészíteni a téli időszakban ezt az italt, de a kóstolókat sem hagyom ki a karácsonyi vásárokban…. Tovább »

DIY: Márványozott bögrék

Szereted az egyedi cuccokat? Szeretsz új technikákat kipróbálni? Esetleg szeretsz különleges bögrékből inni? Akkor ez a festési trükk neked való! Márványozott csészét készítettem, és a dekoráláshoz semmi másra nem volt szükségem, mint pár igazán szép színű körömlakkra. A technika azon kívül, hogy nagyon érdekes, teljesen egyedi mintázatokat hoz létre bögrén, tányéron, vagy bármely más tetszőleges… Tovább »

Bögremánia

Bögrék? Igen, tudom hatalmas klisé (bár szerintem csak volt egykor), de imádnivaló kis “fülesek” tudnak lenni az üzletek polcain. Imádok kávézni, és mindig megválasztom miből iszom a kedvenc nedűm. Nálam ez egy szent alkalom és más stílust kerítek neki hétköznap reggel a munkahelyen, mást délutánonként, és más rítusa van egy szombat reggelen. Megvannak a különböző alkalmak bögréi,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!