Kre.Art.

Úristen festek..!!

Élek halok a művészetekért, mert úgy érzem a lelkemet színesíti meg. Sokféleségével megragadja az emberi szépérzéket és kicsit kényeztetve azt, eleget tesz küldetésének: meglep, elgondolkodtat, lenyűgöz, gyönyörködtet. Engem már gyerekkoromban magával ragadott a festészet, és az oly sokak által feleslegesnek tartott rajz és művészettörténet órákon én lelkesen szippantottam magamba a tudnivalókat. Tudtam, hogy számomra hasznos… Tovább »

Káprázatos bögrék egy autodidakta művésztől

Ismét egy szuper művészre bukkantam böngészés közben, és mivel ez a csodás művész bögréket készít, amikért amúgy is nagyon nagyon odavagyok, teljesen elfogott a csodálat érzése. Nagyon különleges alkotások ezek, azt hiszem én bármelyikből szívesen kortyolnám a reggeli kávémat, és egyértelműen azt érezném, hogy különleges dolog történik velem. Olvass tovább és meg fogod érteni miről… Tovább »

Te mi kezdenél a lehullott falevelekkel? Egy grúz pár azonnal tudta..

Nancy Woland és Beka Zaridze autodidakta művészek, akik mágikus és misztkus világot kreálnak alkotásaikkal, melyből 24 képet láthattok most.  A 24-es szám amúgy különös jelentéssel bír a fiatal pár számára, ugyanis ezen a napon találkoztak egymással először. Amikor az emberek megkérdezik őket, hogyan jött az ötlet, hogy levelekre fessenek, a válasz csak ennyi: a szerelemből. Csak sétálgattak együtt… Tovább »

Inspirálódj az otthonodban – tippek kreativitásod fokozására

Sokszor van olyan hangulatom, hogy nekilátnék valaminek, de nem tudom minek. Hiányzik az inspiráció, vagy az a bizonyos löket, hogy na..! De olyan is van, hogy lusta vagyok előszedni a cuccokat, amikkel kreatívkodhatnék. Milyen kevesen múlik az egész.. Ha bemész egy szobába, ahol az asztalon üres papír és ceruza van “felejtve”, előbb vagy utóbb biztosan nekilátsz rajzolni…. Tovább »

Kreatív könyvajánló – ötletgyűjtés az interneten túl

Manapság már minden az internetről szól, de nem szabad megfeledkeznünk a írott kincsekről sem: a könyvekről! Ebben az írásban olyan kiadványokat hozok nektek, melyek szuper ötletekkel szolgálnak és remek inspirációkat adnak a kreatív percekre és az alkotásra. Egy korábbi bejegyzésemben (Inspirálódj innen: P.S. I Made this…) már bemutattam egy könyvpárost, nekem ezek a kedvenc alkotós… Tovább »

Öltözködj a képzőművészet jegyében

Amikor a művészet, azon belül is a festészet megjelenik a ruhákon, az egy új életet, élményt hoz létre. A régi keveredik az újjal, a feledésbe merült alkotások a modern korba csúsznak át, és élnek tovább az újabb generációkban. Imádom, ha ötletesen vannak tálalva az ismert festmények részletei, és manapság számos ruhadarabon megtalálhatjuk a nagy alkotások másait…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!