Kre.Art.

Száz nap alatt száz bögrét készített egy kihívás kedvéért

Manapság nagyon divatosak a különféle internetes kihívások. Fotókkal, feladatokkal, kérdésekkel, válaszokkal, de mit szólnátok egy olyan kihíváshoz, ahol kézzel fogható alkotások vannak a középpontban, és nem egy hét vagy egy hónap a szóban forgó kihívás időtartama, hanem száz kerek nap. Mit tudnátok száz napon keresztül elkészíteni, megalkotni, megfőzni, lefotózni, lerajzolni, megvarrni, megvalósítani? Nos ebben a bejegyzésben egy fanatikust ismerhettek meg, aki teljesítette életet talán legnagyobb, de mégis legélvezetesebb kihívását: száz nap alatt száz bögrét formázott meg. 

Adrian Smith  rajongása a kerámiák iránt akkora volt, hogy azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy száz nap alatt száz bögrét fog elkészíteni. Álmaira a válasz a “100 nap a bögréknek” című kihívás lett, mely egy sorozat, nevezetesen a “100 napos projektek” című sorozat része volt. “Bármiből is száz darabot készíteni önmagában is elég kihívás, de százat készíteni abból, ami amúgy is az ember szenvedélye, az már izgalmas dolog.”

Érdekes dolog volt a készítő számára utólag végignézni saját projektjén, melyen észrevette, hogy a kezdeti időszakban elkészített bögrék kimondottan a hagyományos formákat képviselték. De ahogy haladt előre a kihívásban, egyértelműen látszódott, hogy a formák kezdenek átalakulni, és egyre inkább eltérnek a megszokott alakoktól.

A századik nap végére Adrian-nek száz darab bögréje volt, melyekkel aztán nem tudta, hogy mit kezdjen, hiszen számára ez a projekt “csupán” a létrehozás folyamatának élvezetét, és a hatalmas kihívást jelentette. Aztán kapcsolatba lépett egy helyi kézműves galériával, ahol hatalmas lelkesedés és támogatás várta, műveit pedig egy óriási kirakati ablakban állították ki. 

forrás: boredpanda 

*** 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!