Kre.Art.

Extrém vázák, amikbe te is szívesen tennél virágot

Szeretek a neten böngészni, inspirációt és témaötleteket gyűjteni. Mindig találok valami olyat, ami számomra különleges és tudok belőle meríteni, kicsit kiemelni valamit a saját kreatív tevékenységeimbe. De nem csak ezért jók a különféle alkotók munkáit nézegetni, hanem azért is, mert nektek is meg tudom mutatni őket, vagyis továbbítani valami olyan értéket, ami a mindennapokat színessé teheti..

Aki szereti klasszikus vázába tenni a virágokat, annak a következő alkalmatosságok lehet, hogy extrém stílusúak lesznek, viszont ha a környezetközeliségre és az állatok szeretetére gondolunk, akkor teljesen ideális és kedves tárgyak lehetnek az otthonunk különböző pontjain. Szeretjük a növényeket, szeretjük az állatokat, hozzuk hát össze őket! 

* * *

A vázákat Yoshiko Kozawa  készíti, aki a különleges alkotásain keresztül fejezi ki kapcsolatát a természettel, ugyanis az elsődleges inspirációt a természet jelenti neki. Sok ideig csak a hagyományos kerek formájú kerámiákat készítette, de egy idő után túl monotonnak tartotta ezt a stílust, és újításokat keresett. A kerámiakerék után lágyabb anyagokkal kezdett foglalkozni, azonban bögrék és tálak helyett állatokat megformáló vázákat kezdett el készíteni. Az lett a célja, hogy minden állat karakterét visszaadja: “a bálna pompáját, a lámák báját és még sok mást..”

Mindegyik váza kézzel készített, vékony agyaglapokból áll, melyek hajtva, kivágva és felfújva nyerik el végső formájukat. Az alkotó szerint minden egyes állatnak személyisége van.  

A képeket elnézve ebben nem is kételkedem, hiszen egy egy vázánál szinte látom is az arckifejezéseket, halvány mosolyokat, vagy épp peckes ábrázatot. Ezek a vázák igazi barátai lehetnek a tulajdonosnak, azon túl, hogy nagyon egyedi díszei is a lakásoknak. Nekem a bálna lett a kedvencem, valószínűleg a víz iránti szeretetem kapcsán, és pusztán funkció nélküli díszként is el tudtam képzelni őket az otthonomban. Természetesen párosával. : )

 

forrás: boredpanda

 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!