Kre.Art.

Nyári kényeztetés: Házi készítésű jégkrém friss eperből

Pár nappal ezelőtt az egyik üzletben megláttam és azonnal meg is vásároltam egy több darabos jégkrém készítő formát, amivel igazából már tavaly nyáron is szemeztem, de akkor nem volt semmiféle ötletem vele kapcsolatban. Ez viszont most egészen másképp történt, köszönhetően az eperszezonnak és az elmúlt hetek nem kevés eperturmix fogyasztásának. Összeállt a recept a fejemben, landolt a forma a kosaramban..

Mivel az egyszerűség és a természetesség híve vagyok, egyértelmű volt, hogy a jégkrém készítésnél ezeket az alapelveket fogom követni. Nem is bonyolítottam túl, és pár óra leforgása alatt előállt a saját házi készítésű jeges édességem, amelynek aztán ideje sem volt felolvadni olyan hamar elfogyott. 

* * *

A receptem? Eper, eper és eper. 

Én mondtam, hogy az egyszerűség híve vagyok.. De azért készítettem egy második verziót is, amibe egy nagyon kevés tejet tettem, gondoltam legyen egy intenzívebb és egy krémesebb változat is. 

Szóval első lépésként megmostam a frissen vásárolt epret, és kb. hat nagyobb darabot összepépesítettem botmixerem segítségével. Pár másodperc és elképesztő piros szín köszönt vissza a mérőedényből. Ugyanezt megcsináltam még egyszer nagyjából egy-, másfél deciliter tejjel és a formákba öntöttem mindkét alapot. 

* * *

Fogalmam sem volt mennyit időt kell a mélyhűtőben eltöltsenek a megfelelő állagért, ezért tesztszerűen óránként ellenőriztem a fagyási helyzetüket. Egy óra elteltével még kijött a pálcika a masszából, de a harmadik óra elteltével tökéletes jégrém köszönt vissza a hűsből. Kicsit megmelengettem a kezeimmel a műanyag formát, és gyönyörűen szabadultak ki a guszta piros színű fagyik.

Az ízük pedig: hamisítatlan friss eper íz.

Szükségtelen lett volna bármiféle cukor vagy édesítő anyag hozzáadása, hiszen adalékok nélkül is az évszaknak teljesen megfelelő friss és üde nyalánkságot kaptam.

A nyár folyamán biztosan ki fogom még próbálni banánnal és barackkal is ezt az édességet. Ajánlom nektek is! 

*** 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!