Kre.Art.

Káprázatos bögrék egy autodidakta művésztől

Ismét egy szuper művészre bukkantam böngészés közben, és mivel ez a csodás művész bögréket készít, amikért amúgy is nagyon nagyon odavagyok, teljesen elfogott a csodálat érzése. Nagyon különleges alkotások ezek, azt hiszem én bármelyikből szívesen kortyolnám a reggeli kávémat, és egyértelműen azt érezném, hogy különleges dolog történik velem. Olvass tovább és meg fogod érteni miről beszélek.. : )

Katie Marks egy teljesen autodidakta művész, aki olyan bögréket készít, melyeknek a konyha és a mosogató helyett inkább egy művészeti galériában lenne a valódi helyük. 

Inspirációt az őt körülvevő világból nyer, ami egyértelműen megmutatkozik például a galaxisokat idéző ábrázolásokban és a természeti képződményekre hasonlító kidomborodásokban is. A bögrék alapos munkával készülnek, rétegenként kerül rájuk a festék, és a különféle plusz darabok, aminek köszönhetően igazán értékes és kidolgozott termék születik. Külön egyediséget hordoznak magukban a kristályformák melyek hol a bögrék alját, hol a felsőbb részeket díszítik. Valószínűleg nem lehet őket olyan igazán kézre ölelni, de azt hiszem ebben az esetben eltekinthetünk a kézmelegítő hatástól, hiszen a látvány mindenért kárpótol..

A művész a szobrászkarrierjét egy kerámia kerékkel kezdte, pontosabban mindenféle képzés nélkül kezdett el dolgozni a keramikus világban. Ez hasznos volt számára, hiszen asszisztensként mindent megtudott a kerámia mázolásáról és kiégetéséről. Ez aztán elindította őt egy olyan kreatív alkotási úton, ami a szóban forgó csodálatos bögréket is eredményezte. 

Máris elképzeltem, hogy ezekbe a szép bögrékbe virágok kerülnek, vagy akár tollak, ecsetek, konyhai eszközök. Szívesen használnám őket más és más funkció betöltésére is. De azt hiszem egy darabig csak nézegetném a bögréket, és felfedeznék rajtuk minden apró festékfoltot. Aztán belefőzném az első kávém.

Odavagyok a különleges dolgokért!

Szeretem az olyan művészeket, akik saját maguk fedezték fel az adott mesterséget, alkotva ezzel teljesen egyedit. Sokkal jobban hiszek az ilyesfajta tanulási folyamatokban, mint a hagyományos iskolákban. A lényeg mindig az, hogy valami különleges és teljesen az adott személyre jellemző termék szülessen. Így lehet valódi lábnyomot hagyni a világban.. : ) 

Ha tovább nézelődnél kattintsd ide az újabb kristályos bögrékért!

forrás: boredpanda

*** 

Köszönöm, hogy a Kre.Art. oldalára látogattál!

Ha tetszett a bejegyzésem oszd meg másokkal is!

Ha csatlakozni szeretnél a facebook oldalamhoz, kattints a képre! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!